Nieuws

Acties voor een goed doel tijdens de Berenloop 2016

Hardloopsters van de Keringet Winners Girls Highschool in Kenia tijdens een training.
Er lopen weer verscheidene berenlopers voor een goed doel tijdens de Berenloop en ook de organisatie heeft vanwege het 20-jarige jubileum een goed doel uitgekozen.

Berenloop – Local Heroes

Ter gelegenheid van de 20e editie van de Berenloop doneert de organisatie dit jaar €10.000,- aan de stichting Local Heroes. Het bedrag komt ten goede aan het project van de Keringet Winners Girls Highschool meisjesschool in Keringet, Kenia. Jaap de Hoop Scheffer, oud-politicus en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, zal de cheque namens de stichting zondag in ontvangst nemen en tevens het startschot lossen. Lees meer over dit project op de website van Local Heroes: Project Keringet Winners Girls Highschool Local Heroes

Team Koplopers – MIND Help depressie de wereld uit!

Team Koplopers is opgezet door Stefan Wendel en inmiddels hebben al 15 berenlopers zich bij hem aangesloten. De Koplopers lopen voor de actie Help Depressie de Wereld uit! van MIND. Zie ook: Sluit je aan bij Team Koplopers en zamel geld in voor het Fonds Psychische Gezondheid. Eén van de 16 leden van De Koplopers is Judith Gijsbers, lees meer over haar indringende verhaal en motivatie: Judith Gijsbers loopt de halve marathon voor MIND tijdens de Berenloop 2016.

Draag bij aan deze actie:

Actiepagina van Team Koplopers

Silvia – Make-A-Wish Nederland

Silvia loopt zondag voor Make-A-Wish Nederland haar jongste zoon is dan jarig en het lijkt haar dan ook belangrijk om stil te staan bij kinderen die levensbedreigend ziek zijn en een liefste wens hebben. Zie ook: Silvia loopt voor Make-A-Wish Nederland tijdens de Berenloop 2016

Draag bij aan deze actie:

Make-A-Wish actiepagina Silvia

Tamara Vasilica – Care4BrittleBones

Tamara Vasilica loopt tijdens de Berenloop haar eerste marathon en zet zich daarmee in voor de stichting Care4BrittleBones. Ze is werkzaam op een middelbare school en is mentor van een leerling (Stijn) met de broze botten ziekte (Osteogenesis Imperfecta – OI) en ze hoopt dat Stijn en andere OI-patiënten spoedig een pijnvrij leven kunnen hebben. Zie ook:Tamara Vasilica loopt voor Care4BrittleBones tijdens de Berenloop 2016

Draag bij aan deze actie:

Actiepagina Tamara Vasilica

Lopen voor een goed doel

Heb je zelf een actie opgezet voor een goed doel? Of weet je iemand die loopt voor een goed doel tijdens de Berenloop? Stuur dan een mail naar redactie@berenlopers.nl met de informatie over de actie en Berenlopers.nl zal je actie dan promoten via de site en sociale media.

Foto: Copyright 2016 Stichting Local Heroes, www.local-heroes.nl.