Marieke Schnoing-Gels tijdens de halve marathon van de Berenloop 2017.
Lopers voor een goed doel Nieuws

Goede doelen acties en sociale initiatieven tijdens de Berenloop 2017

Ook dit jaar waren er weer berenlopers die geld inzamelden of aandacht vroegen voor een goed doel en sociale initiatieven een overzicht van de bij Berenlopers.nl bekende acties.

Ook dit jaar waren er weer berenlopers die geld inzamelden of aandacht vroegen voor een goed doel en sociale initiatieven een overzicht van de bij Berenlopers.nl bekende acties.

Acties voor het KWF

Marieke Schnoing-Gels

Marieke (coverfoto) liep de halve marathon voor haar man Alwin en haalde daarmee tot nu toe al goed €1300 op. Sinds de diagnose heeft ze gezien wat chemotherapie met je lichaam en geest doet. Gewoon een halve marathon lopen vond ze daarom niet genoeg, ze wilde een van de zwaarste marathons van Nederland lopen en met alle kracht die ze bezat de finish halen voor haar man en alle anderen die met de ziekte te maken hebben. Dat is gelukt en ze heeft daarmee al €1310 opgehaald en doneren kan nog steeds: https://acties.kwf.nl/running4life

Lees het volledige verhaal van Marieke hier: Het verhaal van Marieke

Merit van Dalen

De 14 jarige Merit liep de 10 kilometer van de Kleintje Berenloop om geld in te zamelen voor het KWF en haalde daarmee al ruim €4700 op. Ze verloor nog maar kort geleden haar moeder aan kanker en werd gemotiveerd door de gebeurtenissen rondom de ziekte van haar moeder. Lees het volledige verhaal op de website van de Leusder Krant: Merit van Dalen loopt duizenden euro’s bijeen voor KWF

Prader Willi Fonds

Thijmen Lak liep de Jeugdloop en Pieter Lak de halve marathon om aandacht te vragen voor het Prader Willi Fonds. Het Prader-Willi syndroom is een aangeboren combinatie van onder andere spierzwakte, onbedwingbare eetlust en een aantal verschillende uiterlijke kenmerken. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 10 kinderen met Prader-Willi syndroom geboren. Het komt even vaak voor bij jongens als bij meisjes. Website Prader Willi Fonds: www.prader-willi-fonds.nl

Run for Kika

Piet Boelens en Flang Cupido liepen weer voor Run for Kika. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig en jaarlijks zijn er vele lopers die hiervoor geld inzamelen. Website Run For Kika: www.runforkika.nl

Special Forces Hardlopers

De Special Forces Hardlopers is een team dat bestaat uit hardlopers met een licht verstandelijke beperking en/of een autisme. Het was hun droom om als team mee te doen met de Berenloop en die droom is uitgekomen.Elke week worden deze Berenlopers getraind door vrijwilligers van atletiek vereniging NEA Volharding uit Purmerend en Suppoort. Na veel trainen en wat plaatselijke runs willen ze nu hun droom weten te realiseren. Breng ze een bezoekje op Facebook: Facebookpagina Special Forces Hardlopers

Running Blind

Er waren weer verscheidene lopers van Running Blind samen met hun buddy’s actief tijdens het Berenloop weekend. Running Blind werd in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy’s en het oogziekenhuis Rotterdam. Inmiddels is de stichting actief in meerdere regio’s. Zie de website voor meer informatie: www.runningblind.nl

Mist er nog een actie?

Heb je zelf voor een goed doel gelopen? Of weet je iemand die heeft gelopen voor een goed doel tijdens de Berenloop? Stuur dan een mail naar info@berenlopers.nl (of gebruik het Contactformulier) met de informatie over de actie en dan wordt het toegevoegd aan dit overzicht.

Zie ook: